ProfiSwitch X5 je 5-ti kanálový PROFIBUS repeater s volitelnou rychlostí komunikace

PROFISWITCH X5 JE 5-ti kanálový PROFIBUS repeater s volitelnou rychlostí komunikace
Multi-repeater pro sítě PROFIBUS DP, určený k vytvoření hvězdicové topologie až o 5-ti galvanicky oddělených segmentech, s možností nastavení rychlosti komunikace 9.6 kbps - 12 Mbps pro jednotlivé kanály.

Vyzkoušíme si krátce, jak funguje tento repeater, jak se chová na PROFIBUS DP síti a zda existují nějaká omezení, nebo na co si dát pozor při jeho použití v praxi. Takových produktů s nastavitelnou rychlostí není totiž zase až tak mnoho, proto jak to funguje naživo se podívejte na videu v závěru.

Výrobce, holandská společnost PROCENTEC (u nás ji zastupuje společnost Foxon Liberec) má v PROFIBUS repeatrech velké zkušenosti, takže se dá očekávat, že i tato poslední novinka bude pro uživatele zajímavá. Nad každým kanálem najdeme onen důležitý otočný přepínač, kterým nastavujeme komunikační rychlost sběrnice PROFIBUS.

Legendu k jednotlivým polohám přepínačů najdeme jak v manuálu, který si jistě přečtěte, tak hlavně na boku přístroje. Možnosti nastavení rychlosti komunikace se pohybuje v rozmezí 9.6 kbps - 12 Mbps. U výstupních kanálů můžeme rychlost měnit za provozu (slave se ale na chvíli odmlčí), po změně nastavení Main kanálu je ovšem nutné switch vypnout a zapnout.

Uvnitř kromě další elektroniky se ukrývá inteligentní páteřní sběrnice, na kterou je připojen každý PROFIBUS kanál. Sběrnice a celý systém musí umět nějakým způsobem při zmenšení výstupní rychlosti udržet informace o jednotlivých paketech v nějakém bufferu a správně je distribuovat na výstupní kanál...číst dál.

 

Novinky, Profibus

Buďte v obraze a dostávejte novinky.

FOXON s.r.o.
Česká 615/25
Liberec 25
463 12, Česká republika
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Našli jste vše, 
co jste hledali?

Zajímá vás také,
co nabízí FOXON?

FOXON s.r.o. © 2022